Svenska flaggans dag

På Sveriges nationaldag så åkte vi till Mariebergsskogen tillsammans med våra kära vänner Tommy och familjen Nilsson/Carlstedt. Mycket barninriktat firande i lagomt stohej. Lite flaggor, clowner med figurballonger och dans och sång. Jättefint väder gjorde att det var välfyllt i parken. Vi styrde kosan mot djuren först.

De har precis öppnat en klapphage med några djur som barnen får komma lite närmre och kanske ge en klapp eller lite gräs. Vi kikade in i killingarnas hus där de gömde sig från värmen och solen.

           

Två små sötisar bodde där med sin mamma. Men det var nog lite för stojigt med en massa ungar runt sig, så de höll sig utom klapphåll..

           


Några kaniner fanns det med! Två små ungar hade de även där, men de var mer intresserade av att äta gräs än att bli klappade. Men Minna var försiktig nog när en unge kom fram till henne så hon fick klappa den ett litet slag innan det kom en liten skitunge och skrämde iväg den lille stackarn...

           


Det fanns också små klippor som var mycket roliga att balansera på. Pappa lekte fotograf och fick in några riktigt fina ögonblickskort på vår sötnos.

           


En annan sötnos var denna mjukis. Små lamm hade kommit till världen, och de var mycket mer kelsugna än de som faktiskt var i klapphagen. Byte kanske?

           


Mamma charmade ett av lammen som stod blixtstilla i säkert 5 minuter när han blev kliad i nacken. Det var gott!

           

Hästen Rasmus hade sällskap av Sleipner i hagen. Men mycket till sällskap var han nog inte, det gnabbades ganska friskt där ibland...

           


Sen bar det vidare mot lekparken! Gissa vad som var mest populärt där?

           


Just det, rutschkanan!!! Hon hivade sig allt upp själv och åkte så det stod härliga till. En gång åkte hon dock lite för snabbt och flög ner på magen med förvånat och sedan ledsamt uttryck. Men när hon satt i mammas knä så grinade hon bara att hon ville åka mer. Upp igen bara!

           


Här har hon fått av sig kläderna och hoppat i fontänen med de andra barnen som sprang glatt och svalkade sig i det solvarma vattnet. Det var allt ingen värme att tala om, men hon sprang runt och skrek av lycka!

           


Mindre lyckligt blev det när vi skulle därifrån. Mamma fick ta ett stålgrepp runt den hysteriskt slingriga lilla dam som för allt smör i småland inte skulle gå ifrån den där fontänen. Ni kan ju tänka er vad trött hon var efter att ha varit där i över 4 timmar. För vi hann också med att äta våfflor och bullar, dansa och sjunga till en barnkonsert, åka tåg med Tim&Sara som också kom över en sväng, vi fick till och med se Svenskarnas Parti(tidigare Nationalsocialistisk front) stå och grilla under tågresan vi gjorde. ALLA får vara med =P

Alla var vi nöjda och glada efter dagens bravader.


Kommentarer
Postat av: Farmor

En härlig dag i solen! :) men usch för "skitungar" som förstör!! ;))

2011-06-07 @ 22:25:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0